تنظیم تایمر دیفراست سردخانه (Setting the freezer defrost timer) برای کنترل چرخه یخ زدایی سیستم های سردخانهای امر ضروری به شمار میآید. اگر چه سیستم های سردخانهای جدید از مدارهای حالت جامد جهت کنترل چرخه یخ زدایی بهره میبرند؛ ولی سردخانههای قدیمی با استفاده از یک تایمر برای یخ زدایی درون سیستم استفاده میکنند.
پس برای نحوه تنظیم تایمر دیفراست سردخانه باید اول از همه بدانید تایمر دیفراست سیستم های سردخانهای چیست و باعث چه عملکردی در سردخانهها میشوند.
اهمیت تنظیم تایمر دیفراست سردخانه
دقت کنید همیشه برای عملکرد مناسب سردخانهها یک دمای متعادلی برای دمای مورد نیاز سیستم های سردخانهای تنظیم و تامین میشود. پس با ورود و خروج شما و لوازم مختلف به درون سردخانه مطمئناً دمای درون سردخانه تغییر میکند.
چون با وارد شدن گرما و رطوبت به درون سردخانه بخار آب زیادی درون سیستم ایجاد میشود که تجمع این بخار آب به مرور زمان باعث به وجود آمدن یخ و برفک در بخش های مختلف سیستم و کاهش عملکرد سردخانه میشود. از آنجایی که این یخ و برفها به مرور زمان به عایق های حرارتی تبدیل میشوند پس بدون شک مشکلاتی در کارکرد اوپراتور به وجود میآید و صدمات قابل توجهی هم به کمپرسور وارد میشود.
تایمر دیفراست سردخانه چیست؟
تایمر یخ زدایی سیستم های سردخانه در حقیقت یک ساعت موتوری دقیق است که در زمانهای مشخصی کنتاکت های داخلی سردخانه را باز و بسته میکند. این کار باعث میشود جریان الکتریکی به طرف کمپرسورهای مهر و موم شده برود و عناصر گرمایشی که باعث یخ زدایی سیستم سردخانه میشود را کنترل کند.
برای اینکه با طریقه تنظیم تایمر دیفراست سردخانه آشنا شوید باید بتوانید وضعیت یخ زدایی را تست کنید. همچنین عملکرد تایمر را بعد از یخ زدایی بررسی کنید و در نهایت عملکرد موتور را با دقت زیادی شناسایی نمایید.
نحوه تنظیم تایمر دیفراست سردخانه
برای آشنایی با نحوه تنظیم تایمر دیفراست سردخانه بهتر است بدانید تایمرهای دیفراست یک اجزای ضروری در سیستم های خنک کننده هستند که دارای ۴ پایه با برچسب هایی به شماره ۱، ۲، ۳ و ۴ هستند. هر پایه از تایمر دیفراست وظیفه خاصی را در موقعیتهای مختلف جهت کنترل و تنظیم هوای درون سیستم سردخانه انجام میدهند مثلاً:
- پایه ۱ تنها برای ورودی برق به تایمر استفاده میشود.
- پایه ۲ برای یخ زدایی سیستم به پایه ۱ متصل میشود و سبب فعال شدن سیستم یخ زدایی سردخانه میشود. معمولاً تایمرهای یخ زدایی به مدت ۳۰ دقیقه در این وضعیت باقی میمانند.
- پایه ۳ به طور کلی از سایر پایههای تایمر جدا است؛ چون تنها کار آن به شکل سیم زمین در حالت خنثی است.
- پایه ۴ هنگامی که تایمر دیفراست سردخانه در وضعیت یخ زدایی نیست به پایه ۱ به عنوان ورودی برق اصلی وصل میشود. اصولاً این کار سبب فعال شدن کمپرسور و همچنین فن در سیستم سردخانه میشود. بیشتر تایمرهای دیفراست به مدت ۱۰ ساعت در چنین وضعیتی باقی میمانند.
آزمایش تنظیم تایمر دیفراست سردخانه
برای تنظیم و کنترل یخ زدایی تایمر دیفراست سیستم های سردخانهای باید مانند کنترل تایمر یخچال های قدیمی عمل کنید. یعنی در ابتدا برق اصلی را به پایه ۱ تایمر متصل کنید. سپس با اندازه گیری ولتاژ ورودی به پایه ۲ تایمر دیفراست مطمئن شوید که ورودی برق به تایمر حالت یخ زدایی را فعال کرده است.
بعد از گذشت ۳۰ دقیقه از حالت یخ زدایی باید حواستان باشد که کمپرسور و همچنین فن سردخانه روشن شوند. چنانچه ولتاژ ورودی پایه ۴ در هنگامی که تایمر در وضعیت یخ زدایی نیست عددی به غیر از صفر باشد مطمئن باشید که تایمر دیفراست تنظیم شده است و در حال کار کردن میباشد. عملکرد معمولی این مدل تایمرها حدود ۱۰ ساعت از شروع روشن شدن کمپرسور و البته فن سردخانه است. بعد از گذشت ۱۰ ساعت تایمر دیفراست مجدد به حالت پایه ۲ برمی گردد و وضعیت یخ زدایی را دوباره فعال میکند.
سخن پایانی
یادتان باشد تایمرهای دیفراست سیستم های سردخانهای به دو شکل دیجیتالی و آنالوگ هستند. بنابراین برای تنظیم تایمر دیفراست سردخانه باید با عملکرد هر کدام از این تایمرها آشنایی داشته باشید؛ زیرا برای بررسی وضعیت و کارایی هر کدام از تایمرهای دیجیتالی و آنالوگ باید نحوه تنظیم عناصر مرتبط با تایمر را بلد باشید تا بتوانید از مشکلات ممکن در سیستم های سردخانهای جلوگیری کنید.
البته برای تهیه مرغوب ترین تایمرهای آنالوگ و دیجیتال برای سیستم های برودتی خود بهتر است با کارشناسان فروش ما در مجموعه سید صالحی در ارتباط باشید. خوب است بدانید صنایع برودتی سید صالحی ارائه دهنده بهترین و باکیفیت ترین خدمات در زمینه تولید و توزیع قطعات دستگاه های برودتی به شما مشتریان عزیز است و شما میتوانید محصولات مورد نیاز خود را با تضمین کیفیت و بدون واسطه تهیه کنید.