کاهش مصرف برق یخچال تأثیر زیادی در افزایش عمر یخچال و از همه مهمتر صرفهجویی در هزینههای برق مصرفی دارد. از آنجایی که یخچال یکی از مهمترین لوازم برقی آشپزخانه است بنابراین در شرایط نوسان ولتاژ، گرمای بیش از اندازه محیط و افزایش مصرف برق ممکن است لوازم داخلی یخچال آسیب ببینند و کارایی خود را برای مدت طولانی از دست بدهند. از این رو توصیه میکنیم برای کاهش مصرف برق یخچال راهکارهای مناسبی را به کار ببندید و تا حد ممکن از خراب شدن قطعات داخلی یخچال جلوگیری نمایید.
ترفندهای کاهش مصرف برق یخچال (Reduce refrigerator electricity consumption)
ساده ترین روش برای کاهش مصرف برق یخچال و فریزر یخ زدایی کشوهای فریزر و صفحههای یخچال است. مطمئناً با از بین بردن یخ و برفک روی میلههای فریزر هوای خنک با عملکرد بهتری در فضای داخل یخچال به گردش درمیآید. البته برای کاهش مصرف برق یخچال میتوانید در زمان یخ زدایی مواد خوراکی که منجمد شدهاند آنها را در قسمت یخچال قرار دهید. بدون شک خنک بودن مواد غذایی منجمد شده هوای درون یخچال را خنکتر میکند. در نتیجه عملکرد کمپرسور و دیگر لوازم داخلی یخچال با صرف انرژی کمتری انجام میگیرد.
چگونه مصرف برق یخچال فریزر را کاهش دهیم؟
یادتان باشد برای کاهش مصرف برق یخچال فریزر همیشه کویل ها را تمیز کنید. کویل های کندانسور میلههای باریکی هستند که در قسمت پشت یخچال قرار دارند و کار خنک کنندگی یخچال و فریزر را انجام میدهند. پس اگر کویل ها کثیف باشند به سختی گرمای دستگاه را از بین خواهند برد. تنها کافیست یخچال خود را از برق بکشید و با یک برس نرم کویل ها را گردگیری کنید.
علت مصرف زیاد برق یخچال چیست؟
یکی از دلایل افزایش مصرف برق یخچال چسبیده بودن یخچال به دیوار است. اگر یخچال کمتر از ۱۰ الی ۱۵ سانتیمتر به دیوار نزدیک باشد مطمئناً فضای کافی جهت گردش هوا در بین کویل های کندانسور وجود ندارد. بنابراین دستگاه مجبور است با مصرف زیاد برق، گرمای یخچال را به فضای بیرون منتقل کند.
بهینه سازی مصرف برق یخچال قدیمی
آیا تا به حال از خود پرسیدهاید که چگونه مصرف برق یخچال را کاهش دهیم؟ در واقع زمانی که صحبت از کاهش مصرف برق یخچال میشود لزوماً یادتان باشد که دمای سردتر برای نگهداری مواد غذایی بهتر نیست؛ چون به ازای هر درجه دمای اضافه یخچال حدوداً ۶ درصد انرژی برق بیشتری مصرف خواهد شد. پس فرقی نمیکند که یخچال چند آمپر برق مصرف میکند مهم این است که اگر درجه خروجی تبرید تنها چند درجه سانتیگراد مثلاً ۳۱ درجه پایینتر از حد لازم باشد بدون شک یخچال ۲۵٪ برق بیشتری مصرف میکند.
از این رو تنظیم دمای یخچال ارتباط مستقیمی با مصرف برق دارد. بنابراین دقت کنید که مصرف برق یخچال چند وات است سپس دمای یخچال را حدود ۳ الی ۴ درجه سانتیگراد در نظر بگیرید و دمای فریزر را حدود منفی ۱۵ تا منفی ۱۸ درجه سانتیگراد قرار دهید.
بررسی مصرف انرژی یخچال
درست است که در یخچال b و a تفاوت مصرف انرژی کمی وجود دارد؛ ولی گاهی اوقات به دلایل مختلفی این تفاوت انرژی آنچنان زیاد میشود که هزینه انرژی برق را تا حد چشمگیری افزایش میدهد. یکی از این علتها باز بودن مداوم درب یخچال است. اگر شما به طور مداوم در طول روز درب یخچال را باز کنید یقیناً هوای سرد یخچال خارج میشود و هوای گرم جایگزین آن خواهد شد. پس یخچال با هر برچسب انرژی که باشد مجبور است برای پایین آوردن دمای داخل یخچال و فریزر انرژی بیشتری را مصرف کند. از این رو برای کاهش مصرف برق یخچال جتی با برچسب A یا B هیچگاه بیهوده درب یخچال و فریزر را باز نکنید.
مصرف برق انواع یخچال
فرقی ندارد یخچال شما یک یخچال قدیمی است یا ساید بای ساید است. مهم این است که برای کاهش مصرف برق یخچال باید اقلام درون یخچال را سازماندهی کنید. بهتر است برخی مواد خوراکی مثل سرکه، نشاسته، آرد و… در بیرون از یخچال نگهداری کنید. همچنین بار یخچال را نباید با اقلام اضافه زیاد کنید، از طرفی به گونهای وسایل داخل یخچال را قرار دهید که مانع از گردش هوای خنک در یخچال نشود.
مصرف برق یخچال ساید
از آنجایی که در یخچالهای ساید بای ساید حجم زیادی از اقلام خوراکی در قسمت درب یخچال نگهداری میشود پس به مرور زمان ممکن است درز درب یخچال باز شده و دچار آسیب دیدگی شود. به همین دلیل لازم است برای جلوگیری از خروج هوای خنک درون یخچال و کاهش مصرف برق یخچال هر چند وقت یکبار نوار درب یخچال را تعمیر یا تعویض کنید.
سخن پایانی
با توجه به اینکه یخچال و فریزر از جمله لوازمی هستند که در تمام طول روز به طور مداوم کار میکنند، پس باید برای کاهش مصرف برق یخچال حتماً نکات گفته شده را رعایت کنید و باعث صرفهجویی در هزینههای برق شوید. چنانچه برای تعمیر و یا تعویض لوازم داخلی یخچال به دنبال یک مرکز فروش قطعات سیستمهای برودتی هستید ما به شما صنایع برودتی سید صالحی را پیشنهاد میدهیم.